I tomtetider

  • Pepparkaksbulle
  • Lussekatt
  • Saffranskringla mandel
  • Vaniljgiffel med saffran, äpple och kanel
  • Vaniljgiffel saffran
  • Sockerbulle saffran
  • Vaniljbulle saffran
  • Snöboll saffran
  • Sockerkringla saffran
  • Solbulle saffran

Säsongens bullar - Den som väntar på något gott...

Dec,2008

Jag älskar julen och allt vad julbak är. Jag har prövat många olika sortes saffran, som för mig är den viktigaste kryddan vid jul. För mig är det viktigt att ha den bästa kvaliteten på saffran, även om det kostar mer. Jag har hittat en saffran som har mycket smak, färgen är guldgul, tack vare dom fina "guldstrån" som man ser i bullen.

Bara det bästa är gott nog!


Pepparkaksbulle

En bulle med smak av jul och vad vore julen utan pepparkaka? En annorlunda bulle med smak av ingefära, nejlikor och givetvis kanel.


Lussekatt

En vanlig hederlig lussekatt, men som för många är den största favoriten, speciellt till Lucia så klart. För mig kan lussekatten kännas lite "tråkig", men ska man göra en god saftig katt, krävs det att man aldrig snålar med saffranen och att den har hög kvalitét.


Mandelkringla saffran

Den här kringlan har varit julen 2008:s största favorit bland mina kunder på gågatan. med en fyllning som består till stor del av grovt krossad mandel. och saffranen med "guldstrån" går inte av för hackor.


Vaniljgiffel med saffran, äpple och kanel

En utav mina idéer på giffel som jag inte har hunnit utvärdera så mycket, men det är en giffel jag kommer att satsa mer på till julen 2009


Vaniljgiffel saffran

Med en giffel kan man göra tusentals olika fyllningar, men när det gäller saffran kan jag nog säga att vaniljkräm är den som har toppat. Några har frågat mig om saffran och vanilj passar ihop.... Vad kan jag säga mer än: SMAKA!


Sockerbulle saffran

Det jag kan säga om den här bullen är att det är en lite mindre variant av sockerkringlan, för er som föredrar lite mindre storlek på bulle, men ack så god :)


Vaniljbulle saffran

Självklart måste jag ju göra en av favoriterna, den vanliga vaniljbullen med kardemumma till en med saffran. För säg, när går inte vaniljbulle hem på fikabordet.


Snöboll saffran

För er som gillar en slät bulle utan fyllning, men som ändå vill ha något mer än en lussekatt. Därför "piffade" jag till det med att pensla den i smör och doppa den i socker.


Sockerkringla saffran

Med riklig smak av saffran, en lite frasig yta med en mjuk härlig fyllning av vaniljsmör. Penslad i smör och doppad i socker.


Solbulle saffran

Om du kan äta denna stora bulle full med vaniljkräm, och doppad i strösocker utan att slicka dig runt munnen, då får du 10 poäng av mig :D